top of page

Jediná cesta vede skrz - Jóga mimo podložku

Všichni jsme tam už nejspíš byli - v začarovaném kruhu pádů do stejných vzorců, od kterých se snažíme odprostit. V kruhu, kdy každý nový začátek začíná stejnou větou a slibem nám samotným - "Tentokrát to bude jiné." Ale hluboko uvnitř víme, že se nic nezmění, pokud žádnou změnu neuděláme mi sami.


Vyjít z temných míst naši mysli pouhým stisknutím pomyslného vypínače, který zahalí naše stíny závojem světla, není cesta. Tento závoj postupem času pokryje peřina prachu a to nemluvím o tom, že může kdykoliv snadno sklouznout, pokud se temné místo jež pokrývá sebeméně zachvěje. Představte si mraveniště. Na první pohled se jeví nevinně a často bychom ho mohli zaměnit s pouhou hromadou jehličí. Když se ale přiblížíme blíž a nedej bože, když nás napadne testovat jeho sílu narušením mravenčího života, jeho pravá tvář vystoupí na povrch. Naše temná místa, která zameteme pod plachetku jsou právě jako mraveniště. Na první pohled klidná a bezpečná, ale jakmile někdo nebo něco zmáčkne spoušť, tyto temná místa se probudí a pohltí nás svou silou. Ani ten nejzářivější závoj naše temná místa nerozzáří tak jako my samotní. Není žádné světlo mocnější než to vaše vlastní a jediná cesta ven ze stínů je skrz, krok za krokem.


Je to cesta dovnitř, do vašeho nejhlubšího já, až na dno toho všeho. Jak ním budete procházet, věci se začnou rozmotávat a vynoří se nejhlubší emoce. Místo snahy pochopit vše, co se děje a hledání okamžitého smyslu, buďte pozorovatelem. Pozorujte, co se ve vás děje, bez posuzování a nálepkování toho, co je dobré nebo špatné. Nabídněte soucit všemu, co se na vaši cestě objeví. Pozorujte svůj dech, jeho hloubku, teplotu i rychlost. Má váš dech nějakou konkrétní barvu? Kam váš dech cestuje ve vašem těle? A kam jej můžu poslat, aby dané místo zaplavil světlem? Kde je napětí, tam je pozornost. Jakmile přijde uvědomění, můžeme jednat a nasměrovat náš dech přesně tam, kde je nejvíce potřebný – aby dané místo uvolnit a uzdravit. Tohle vše můžeme aplikovat na podložce i mimo ni - takzvaná jóga mimo podložku:)

Nedovolte, aby vás strach z postavení se čelem vašim strachům odradil od prožívání života, který si zasloužíte. Žádná cesta není lineární, ale bez ohledu na počet neúspěchů, nečekaných zatáček a překážek, které na které narazíte, stále míříte vpřed.

graphics concluding the information in the text

V únoru na YouTube - Jediná cesta vede skrz - Jóga mimo podložku

  • Oslava úplňku

  • Klid a komfort v nepohodlí - Pomalá jóga na otevření kyčlí

  • Postav se svým strachům - Power jóga

  • Z Jang do Jin - Rozproudění energie ke zpomalení roztěkané mysli a stočení pohledu dovnitř

  • Celkové tělesné vědomí




Budu se na vás těšit na podložce! ♥


bottom of page